Sanatkâr kime denir | Vitray | vitray
Menu
  • ÜRÜNLERİMİZ
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Tiffany Vitray
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Kristal Vitray
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Boyama Vitray
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Dekoratif Cam
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Dekoratif Ayna
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Mozaik Vitray
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Aksesur
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Bakır Kabartma
    • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Kubbe ve Tavan
  • Vitray, vitray kapı, vitray kubbe, vitray kapak, kubbe vitrayı, pencere vitrayı, Arşiv

logo

 

VİTRAYCI



SANAT  NEDİR? 
 Sanat toplumsal varlıktır. Bireylerin ve ortak yaşamın özünden kaynaklanan, içinden gelen gerçek yaşam duygusudur.
Sanat bir dildir. İnsanları, milletleri ve çağları sanat eseri tanıtır. Taş Devrinden bu yana binlerce yıldan beri sanat, anlatım aracı olarak kullanılmıştır.
 İnsan yaşamında sanatın birçok görevleri vardır. Sanat olmazsa yaşamın değeri olmaz. Çünkü güzeli, iyiyi tanıtmak için sanat gereklidir. Bütün dünya insanları arasında yakınlaşma, bütünleşme, ortak duyguları paylaşma ve zevk almak için sanat önemli bir köprüdür.
Sanatta estetik değerlerin yanısıra toplumun özbenliği vardır. Bu benlik ise; sanatın estetiğini ortaya koyan insanın içinde yaşadığı milletin zekası hayat felsefesi, ahlak, nizam, maddi manevi duygu ve istekleridir.
Sanat, toplumun öz değerlerinden doğar ve gelişir. Onun içindir ki sanat toplumun dışında, ondan ayrı olarak hiçbir şekilde düşünülemez.
Sanatkar, yaratıcı yetenek ve kudretin yanısıra, içinde yetişip geldiği toplunum din, dil, örf ve adet gibi öz değerlerinden alır. O zaman sanat eseri bir mizacın ifadesi olduğu kadar, bir toplumun da eseri olarak ortaya çıkar...

Medeniyet şahikasının merdiveni sanattır.
Türk Milletinin en bariz vasıflarından biri de
güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir.   
M.Kemal ATATÜRK

SANATKAR KİME DENİR?
 Güzel sanatlara ait eserler meydana getirmekte bilgi ve ustalığı olan, o işi meslek edinerek sanatla uğraşanlara sanatkar denir.
Sanatkar olmak için büyük bir sanat duygusu ve sevgisine sahip olmakla beraber, o duygu, sevgi ve becerileri başkalarına ileten, öğreten bir ifade kabiliyetine ve iktidarına sahip olmak gerekir.
Gerçek sanatkarda aranan nitelik, beceri ve ustalıktan çok, sanata gösterdiği sevgi, coşku, duyarlılık ile çağdaş duygu ve düşüncedir. Bununla birlikte; konusunda biraz bilgisi olan herkese üstad denildiği gibi sanatla uğraşan herkese de sanatkar denilmesi yanlıştır.
Güzel Sanatların dışında kalan diğer sanatlarla uğraşan ve bilgi, beceri sahibi olanlara "zanaatkar" denir.
Kuaförlük, renk ve biçin olarak estetik güzelliğin işlevi bakımından  bir süsleme sanatıdır.
Form, renk uyumu gibi estetik sanat fonksiyonlarına bağımlı bulunması, tarihsel gelişimi içerisinde saç biçimlendirmenin insanı bütünüyle süsleyici bir unsur olarak artistik bir düzeyde ele alınması ile uygulamada temel amacın kişiyi güzelleştirmek, güzelliğin ise, sanatsal ve estetik bir kavram olması ve modanın önde gelen ön emli unsurlarından birisi olarak düşünüldüğü için Avrupa'da ve pek çok ülkede kuaförlük sanatı güzel sanatların bir dalı olarak bilinmektedir.
                 
SANATTA USTALIK
Sanatçının yetisi ve düşünce yapısı mesleğini sanatsal açıdan tam olarak özümleyebilme yeteneğini gösteriyorsa, sanatını hangi yöntem ve somut doğrultuda, eststık düzeyde gösterebilme gücüne sahipse  ''sanatta ustalık'' bu noktada başlar.
Ustalık, uzun bir zaman alan ve yoğun bir çalışma gerektiren, mesleki bir öğrenim, ülkenin sanat kültüründe elde edilmiş bilgilerin özümsenişi, sanatcının kendi yaratıcı deneyim ve başarılarının devamı ve yenilenmesi sürecidir.
 
Top